https://www.traditionrolex.com/31
https://www.traditionrolex.com/31
Pályázatok - Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Pályázatok

Kecskemét arcai III. pályázat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ és a Kecskeméti Képzőművészek Közössége országos képző- és iparművészeti pályázatot hirdet

KECSKEMÉT ARCAI III. címmel.

A pályázat célja, hogy művészeti alkotásokon keresztül mutassa meg a hely szellemiségét, városunk folyton változó, mégis állandóságra építkező szellemi és építészeti arculatát.

Ahogy Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész fogalmazott a második kiállítás katalógusában: A város, így Kecskemét is közös alkotásunk, magán viseli szerkezetében és minden jellegzetességében is azt a furcsa sajátosságot, amely a közösségi-társadalmi, illetve az egyedi, az individuális jelleg szétválaszthatatlan együttesében mutatkozik meg. Ideális esetben egy város együtt lélegzik az összes ott lakó emberrel, s bár mindenkinek más arcát mutatja, mégis akadnak rajta olyan lényeggé szilárdult vonások, melyek mindenki számára oly nemessé teszik lényegét, … Kecskemét rendezett arcvonásainak a város és lakói közötti harmóniának egyik legfontosabb letéteményesei a kecskeméti és „tiszteletbeli kecskeméti” alkotók. Ennek bizonyítékait keressük most e tárlaton.

Egy kortárs kiállítás persze csak úgy lehet teljes, ha nem tagadja le egy város életébenelkerülhetetlenül jelen lévő gondokat, feszültségeket, megoldásra váró problémákat sem.

Ezzel a reménnyel várjuk, hogy a művek hiteles tükrét adják majd szeretett városunk olykor szépséges, máskor kissé megviselt arcának.

A kiállításra műfaji és stiláris megkötöttségek nélkül minden alkotó két művet adhat be.

Beadás Kecskeméten: 2014. február 13án és 14-én 10-18 óráig

Helyszíne: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Beadás Budapesten:

2014. febr. 12-én 10-18 óráig: Magyar Képző-és Iparművészek Szövetsége, Andrássy út 6.

2014. február 13-án 10-15 óráig: Kőbányai Művelődési Központ 1105 Budapest, Szent László tér 7-14. Megközelíthető: a 9-es, a 162-es, a 185-ös, a 217-es autóbusszal, valamint a 3-as, a 28-as, és a 62-es villamossal. Kiváló parkolási lehetőség.

A műveket kiállításra kész állapotban kérjük leadni, hátoldalán feltüntetve az alkotó nevét, címét, a mű címét és a szükséges adatokat. Grafikák esetében 50x70, ill. 70x100 cm-es paszpartúban is átvesszük a műveket, kérjük a grafikákra vonatkozó jelölések betartását.

A szállíthatóság érdekében kérjük, hogy a falra kerülő művek nagyobbik mérete ne haladja meg a 150 cm-t, a plasztikai művek súlya pedig a 35 kg-ot. Installációk és egyéb rendhagyó formátum esetén rendezéskor kérjük az alkotó közreműködését.

A kiállítás anyagát szakemberekből álló zsűri válogatja és dönt a kiállítandó művekről és a díjak odaítéléséről.

A legjobb művek alkotói számára három díj és különdíj kerül átadásra.

A kiállításról színes katalógus készül.

A kiállítást 2014. március 14-én nyitjuk, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nyitó eseményeként, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ kiállítótermében.

6000 Kecskemért, Deák Ferenc tér 1.

További információ: Lángné Nagy Mária 0620/537 1673, 06/76/503-883, langmari@efmk.hu

Balanyi Károly 0620/476 9735, b4studio.1@t-online.hu

Kecskemét, 2014. január 2.

Balanyi KárolyBak Lajos

grafikusművész a KKK elnökeügyvezető igazgató

https://www.traditionrolex.com/31